Не се разбраха: Няма да канят Зеленски на откриването на НС

ПП и ДБ не подкрепили предложението на ГЕРБ
14 окт 2022 14:35, Нели Христова
357
Не се разбраха: Няма да канят Зеленски на откриването на НС
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски няма да бъде поканен на откриването на Народното събрание. Това решиха депутатите от парламентарните групи на среща днес. Той все пак ще бъде поканен на друго събитие - първият Председателски съвет

"За съжаление не беше постигнато решение да бъде поканен президентът Зеленски на първия ден на НС, постигнахме единодушие да бъде поканен на първия Председателски съвет, който ще зависи от всички партии кога ще бъде. Предпочитаме да е още на 19 октомври", заяви Екатерина Захариева от ГЕРБ след срещата с политическите партии в парламента.

Още по темата

"Неслучайно ГЕРБ-СДС предложи поканата до Зеленски да бъде знакова на първия ден на парламента, но това не беше подкрепено от ПП и ДБ", обясни тя.

"Ако бяхме поканили Зеленски на първото заседание това щеше да покаже ангажираността на НС към сериозната политическа ситуация и войната. И към проблемите, които са се стоварили върху България като високите цени на горивата и инфлацията. ДБ и ПП нямаха сериозни аргументи защо да не поканим Зеленски на първото заседание", каза Даниел Митов.

"Ние отправихме покана и към ДБ, когато се внася предложението за военна помощ за Украйна да го направим съвместно, нямаше отговор. Ще видим тепърва какво ще стане, каза още Митов. Въпросите за бюджета и високите цени са приоритети, които трябва да бъдат обсъждани и решавани. В тази ситуация сме заради бюджета оставен от Асен Василев. Докарани сме до галопираща инфлация, която задушава бизнеса и гражданите именно заради този бюджет на Василев, посочи още Митов. На ембрионален етап са разговорите за съставяне на правителство", добави още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
0
 
1
 
! Отговори
Не народ а... преди 1 година
Мда, с баш айдука начело нищо добро не очаква държавата, държавният бюджет ще потъва в частни ръце и имагинерни покупки на американски морално остарели бойни хвърчила.
277
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям евроатлантик е тулупа.забрави га строй турски пАток и подаряваше кученца на Путин
276
1
 
6
 
! Отговори
ХАХАХА преди 1 година
То реално наще толупи няма какво да правят в Парламента, помъкнали Зеленото протеже на криминала Бай Дън.
275
2
 
5
 
! Отговори
ЛОЙКО КЮЛЧАН преди 1 година
Крайно време е герберунгелита да напълнят затворите,а геберастията да бъде официялно призната като болест.Църквата да анатемоса родоотстъпника Боко.
274
0
 
5
 
! Отговори
ИСТОРИЯТА преди 1 година
До Калеко Алеко __ КРИМ Е РУСКИ, А КАЛЕКО АЛЕКО ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА КУД-КУ-ДЯ-КА КАТО ЯЙЦЕТО ПРЕД КОКОШКАТА!!!
273
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По вероятно е да се подосетиме като им знаеме чесните чекмеджета, аСансерите, тераСерите и асвалтсерите тия хубосници да подложан на зеленияглис динена *** и да го злепоставят пред хората които му дадоха толко много , пари оръдия и други военни багажи. Само по този начин ГЕРБ може да си осигури поне 200-300 000 здрави привърженици. По всичко намирисва че най подло като бандеровските изомрудниизроди ще подкапичнат вдетенясания култур масовик
272
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не сме държава, а разграден двор! Ако един я дърпа напред, 10 дърпат нззад....Как да се случи промяната?
271
3
 
5
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
Защо се възмущавате българи аплодират Киро Асенчо Корнелия Ицо Радев две години тези сбиротеци рушат държавата А вие и се възхищаватеинфлация жестока пропадане на всички нива държавност нула престъпления рушащи се пътища ток горива газ няма кой докара всичко това и българи кой трябва според вас да нормализира държавата кой ви е крив и на кого се сърдите и кой ще се нагърби с тежката задача да управлява сега къде е юмрукът държавност нали беше СВАС СЪМ какво ви помогна кал пропадане невиждана инф
270
0
 
8
 
! Отговори
emiiii преди 1 година
Да, те депутатите вече си вдигнаха заплатите,вдигнаха си пенсиите, основно на държавните служители, дето един лев осигуровки не са внесли. Сега е момента нашите самозабравили се властимащи, които не знаят, че има хора и извън София, които се чудят лекарствата ли да платят или друго, сега трябва да поканят украинеца да ни говори какво?!? Но пък, за награда ни готвят още - нови цени на домакинския ток...Те проблем с цените нямат, народа да яде пасти.
269
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да вземат да се разберат да свършат нещо съществено и важно за българите. От кланяне пред чужди държави за лична изгода, забравиха, къде се намират и за какво са избрани /от нищожен бр. Хора/, но все пак избрани.
268
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И за какво тези употребени пам *** рси нан американското посолство ГРОБ- Стани Да седна ще канят небръснатия, не мит и нагъл наркоман от Украйна??? Каква ни е ползата от неговата ръбеста физиономия в НС? НИКАКВА. Ползата е за САЩ, чрез техните прислужници от тези две партии да изцицат пари и оръжия за своята марионетка.
267
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ врещеше кога изгониха руските дипломати , а сега кани Зеленски.
266
2
 
10
 
! Отговори
Валери преди 1 година
Сериозно предложение. Щом са решили да поканят Зеленский тогава да поканят и Путин. Да им организират една видио дискусия и ще влезнем в световния видиообмен. Ако нещата излезнат извън контрол тогава им спираме нета и връзката прекъсва. Щом Ердоган маже да ги събере значи и ние можем. Слава на България.
265
2
 
23
 
! Отговори
стар чвор преди 1 година
Няма по- големи *** от нашите ....
264
3
 
28
 
! Отговори
ПРЕДАТЕЛИ ЖАЛКИ преди 1 година
Бандеровската хунта на този военен престъпник тероризира Бесарабските Българи от години, сега Бесрабските Българи биват насилствено мобилизирани и изпращани на фронта ПРОТИВ волята им !!!! Защо слуги жалккки про-западни не защитихте Бесрабските Българи !? Защо не им дадохте Български Паспорти !!!???
263
5
 
21
 
! Отговори
Прекалиха преди 1 година
Кой е Зеленски,та да ни говори при откриването на НС?Водени от желание да покажат двойствената игра на БСП,която уж е евроатлантическа партия,а всъщност е като Възраждане-русофилска,ГЕРБ се изложиха с това нелепо предложение.Да бяха поканили висш чиновник от ЕС-разбирам,но Зеленски омръзна на всички с напушения си глас и постоянните си искания и обвинения ,че не му се дават оръжия да разпали IIIСвВ.Разбирам някои действия на ГЕРБ,но с това прекалиха.
262
8
 
11
 
! Отговори
Проституиращ преди 1 година
Я, оня с юмручето , да излезе пак на площада и да поведе масите към нова Промяна ! Останалите проституиращи пак да тръгнат с гайдите и вувузелите да огласят и да възхваляват Рундю и това , че разтури, съсипа и загроби България !!! Да гние в ада , проклетникът!
261
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега въпросът е дали има дъно за падението на т.нар бг политици - именно дали някой от тях пряко или косвено ще каже край май неще прекалихме със слагането, ли...нето, ла...нето, гъл...нето. То не бяха знамена покани в парламента. Така де и най-закоравелите ***..ли сигурно в един момент ги заболява г..за. Дали ще се намери нашенски политик който ще го заболи г..за и ще каже стига? Разбирам, че е състезание кой по-навътре ще го.. ама го извадете поне за малко бе. колкото да се изсе...те.
260
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наркомани си имаме и тук, за какво са ни украински такива?
259
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парламентът да гласува присъединяване на България като автономна република на Украйна